Номинацията на Станислава (Саня) Армутлиева за министър на културата в проектокабинета

...
Номинацията на Станислава (Саня) Армутлиева за министър на културата в проектокабинета
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Не подписвай нищо със Саня

Номинацията на Станислава (Саня) Армутлиева за министър на културата в проектокабинета на " ИТН ", показан от Слави Трифонов, провокира доста мнения. Появи се даже петиция, инициирана от културни дейци, актьори и общественици, които се обявиха категорично срещу тази кандидатура. Армутлиева, от своя страна, съобщи пред Нова Телевизия, че предлагането е изненадващо за самата нея и отхвърли да разяснява повече.

Саня Армутлиева е музикална продуцентка. Създава и управлява  " Вирджиния рекърдс " от 1991 година насам. Компанията е ексклузивен сътрудник за България на " Юнивърсъл мюзик " и лицензиант на " Сони Мюзик " за страната ни. Поради това Армутлиева е била упреквана доста пъти в монопол над аудио наличието в българските електронни медии.

Тя е ръководител на Управителния съвет на Българската асоциация на музикалните продуценти и част от УС на ПРОФОН.

Участва и в ръководството на сдружението за авторски права " Музикаутор " посредством компанията си " Вирджиния Пъблишинг "  ЕООД.

Един от свадите, с който е обвързвана Армутлиева, се случи след банкрута на КТБ, когато стана ясно, че операторът на авторски права за музика ПРОФОН има депозит от 10 млн. лева в банката. Според нейните пояснения парите били от непотърсени от актьори отчисления за авторски права.

През годините Саня Армутлиева е имала разнообразни правосъдни разногласия, само че измежду най-обсъжданиете беше точно този с певицата в бенда на Слави Трифонов Невена Цонева. Навярно затова през 2015 година, в " Шоуто на Слави Трифонов " по бТВ е излъчен скеч, който по никакъв метод не показва Армутлиева в добра светлина. В него Трифонов се обръща към Евгени Димитров с думите:

" Не подписвай нищо със Саня! "

Началото на скеча стартира със споменаване на обичайните полезности и сексистки смешки за сметка на Жана Бергендорф. Шегата поема в посока, че Саня Армутлиева лимитира правата на артистите, които менажира. Небрежно Трифонов подмята:

" Тя нали не е робовладелец? "

" Говори със Саня Армутлиева обаче не подписвай нищо, от мен да знаеш ", отсича в последна сметка Слави Трифонов.

Цялото видео може да видите ТУК.

 
Петиция против гибелта на културата
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР